OOST-VLAANDEREN
LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD ZVK Eisden-Dorp - Krijnen Keukens Malle  2-6 (0-5)

DATUM 25-01-2008

DOELPUNTEN 5’ Toukouki 0-1, 13’ Smaal 0-2, 17’, 18’ en 20’ Toukouki 0-3, 0-4 en 0-5, 24’ Smaal 0-6, 31’ Abidar 1-6 en 38’ Caelen 2-6.

VERSLAG Malle stond vrijdagavond in de 8ste finale van de beker van België t.o.v. het thuisspelende Eisden. Aangezien dit een 2de klasser was, mocht dit voor Malle geen probleem worden. Malle moest het wel stellen zonder de geblesseerde Naalden. Ook Van Bavel was niet helemaal fit en heeft de hele wedstrijd op de bank gezeten.

Na 4 minuten spelen kwamen beide ploegen voor de eerste keer dreigen. Eerst was een Eisden dat kwam opzetten met een doorgebroken speler die op de paal trapte en op de counter kreeg ook Malle het leer niet tussen de palen. Maar bij de volgende kans was het wel raak voor Malle. Toukouki rondde een mooie aanval via de binnenkant van de paal af. En ook bij de volgende kans voor Malle bleef de paal niet gespaard, Gessner legde de bal opzij en Toukouki schoot snoeihard op het doelkader. In de 13de minuut gooide Vaes ver uit op het hoofd van Smaal en doelman Calcius kon niet meer reageren. 0-2. 3minuten voor de rust kon de ongedekte Toukouki de bal rustig aannemen en door de benen van de doelman in doel werken. In diezelfde minuut bracht diezelfde Toukouki de stand op 4-0. na prachtig 1-tijdsvoetbal schoot hij de bal in de linker benedenhoek. En Toukouki kreeg er maar niet genoeg van. Hij kreeg de bal toegespeeld van Vaes, schakelde zijn man op een sublieme wijze uit en trapte de bal door de benen van Calcius in doel. Zo kon Malle met een veilig gevoel de rust in gaan. 5-0

Smaal kwam in de eerste helft voor het eerst opzetten en het was ook meteen weer raak. Hij nam de bal met de hak mee en schoot vervolgens in drop de bal via de onderkant van de deklat in de netten. Na de 6-0 liet Malle het tempo zakken. Zo kwam Eisden beter in de wedstrijd en konden ze enkele kansen creëren. Vaes stond op de goede plek op een vrije trap van Vanderlinden, maar op een scherpe counter van Eisden had Vaes geen verhaal. Malle treuzelde te lang voor doel, de thuisploeg veroverde de bal en scoorde de eerredder. Verbeeck, die debuteerde voor Malle, speelde een goede partij. Hij schoot vanop afstand maar kreeg de bal niet in de netten. Even later zette hij een aanval op de been die eindigde op de kruising. In de 13de minuut onderschepte Gessner de bal op de middellijn, hij stormt op doel af maar speelt de bal iets te ver van de voet waardoor de doelman goed kon tussenkomen. In de laatste minuut bracht Caelen de eindstand op 2-6.

Malle maakte hun favorietenrol waar zonder al te goed voetbal te moeten spelen. Doelman Vaes heeft enkele keren de meubelen moeten redden voor de bezoekers. Maar de 2de helft leek het voor Malle ook heel moeilijk om te scoren. Hup naar de kwartfnale!!!